Bedreigd om 10 voor PVV-scriptie

Een docent van de Tilburg University wordt bedreigd omdat hij begin januari een scriptie over de PVV met een 10 beoordeelde. In het werkstuk wordt de PVV een 'fascistische partij in gevorderd stadium' genoemd.

In de bachelorscriptie, getiteld Prototypical Fascism in Contemporary Dutch Politics: An Analysis, betoogt Henk Bovekerk dat de partij van Geert Wilders een typisch voorbeeld van hedendaags fascisme is. "Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel", liet Wilders destijds weten.

De scriptiebegeleider, Jan Jaap de Ruiter, zegt dat hij sindsdien met dreigmails wordt bestookt. "Het hoort er tegenwoordig kennelijk bij", meent de arabist. Hij stelt dat het door hem toegekende cijfer enkel voortvloeit uit Bovekerks academische prestaties en niets van doen heeft met een eventuele politieke agenda.

"Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen voor die tien", zegt De Ruiter verder. Vrijdag verschijnt een boek van hem over de ideogie van de PVV. Die partij is volgens de arabist gevaarlijk voor de samenleving omdat deze gericht is op het uitsluiten van moslims.