[Six Nations] Engeland verslaat Italië

Engeland heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Six Nations competitie gewonnen. Ditmaal werd in een besneeuwd Rome Italië met 15-19 verslagen.

Engeland begint tegen Italië met dezelfde vijftien spelers als tegen Schotland. De Italiaanse bondscoach Jaques Brunel zal beginnen met het ervaren duo Marco Bortolami en Gonzalo Canale. Brunel vond dat de wedstrijd tegen Frankrijk verloren ging door persoonlijke fouten in de verdediging.

Het is voor het eerst dat het Stadio Olympico in Rome gebruikt wordt voor een Six Nations duel. Het oude stadion van het Italiaans rugbyteam het Stadio Flaminio wordt verbouwd en is nog niet op tijd klaar. Daarnaast passen in het Stadio Olympico twee keer zoveel mensen als in de oude thuishaven van het rugbyteam.

Pas in het tweede deel  van de eerste helft begon echt los te komen. Owen Farell trapte twee keer de bal tussen de palen. Vlak voor rust gaat het twee keer fout bij Engeland en kunnen Venditti en Benevenuti daarvan profiteren met een try. De ruststand is 12-6. Een grote verrassing want, Italië heeft nog nooit gewonnen van Engeland.

De voorsprong wordt vergroot tot 15-6 na een strafschop van Burton. Engeland heeft het betere positiespel de tweede helft en speelt het uit Charlie Hodgson scoort zijn tweede try tijdens deze competitie. Farrell neemt de bonuspunten mee en er staat 15-13. Doordat Italië twee strafschoppen tegen kreeg kon Farrell de held van de middag worden. De twintig jarige speler schoot twee keer tussen de palen en bracht de eindstand op 15-19.

Het duel tussen Frankrijk en Ierland is zojuist afgelast wegens de slechte weersomstandigheden.