[NBA] Lin leidt Knicks langs Lakers

New York Knicks heeft een zege op Los Angeles Lakers geboekt in de NBA. Jeremy Lin eiste in de 92-85 overwinning een hoofdrol voor zich op. De 23-jarige point guard nam 38 punten voor zijn rekening, het hoogste aantal in zijn loopbaan. Kobe Bryant kon de Lakers ook niet behoeden voor een nederlaag met 34 punten.

Chicago Bulls rekende eenvoudig af met Charlotte Bobcats: 95-64. Joakim Noah had met zeventien punten en veertien rebounds een belangrijk aandeel in de 23e seizoenszege van de koploper in de Eastern Conference. De Bulls moesten het in Charlotte stellen zonder Derrick Rose.

Dirk Nowitzki leidde zijn ploeg Dallas Mavericks met een persoonlijk seizoensrecord van 33 punten langs Minnesota Timberwolves: 97-104. Miami Heat noteerde een simpele overwinning bij Washington Wizards. De bezoekers waren met 106-89 te sterk. Dwyane Wade was met 26 punten topscorer.

Los Angeles Clippers was met 78-77 Philadelphia 76ers de baas. Chris Paul bezorgde zijn ploeg de zege in de laatste drie seconden. Hij was met 24 punten ook het meest productief. In Salt Lake City was Oklahoma City Thunder met 101-87 Utah Jazz de baas. Russel Westbrook was met 28 punten op dreef bij Thunder.


Lin leidt Knicks langs Lakers (Foto: Novum)