[PDC] Jenkins te sterk voor gehavende Stompé

Co Stompé is er niet in geslaagd om zich voor de derde ronde van het WK darts in Londen te plaatsen. Onze landgenoot, die een dramatische voorbereiding op zijn partij tegen Terry Jenkins kende, ging met 4-1 onderuit.

Stompé werd afgelopen zondag namelijk in zijn hand gebeten en bracht een aantal uur in het ziekenhuis door. Veel mensen dachten dat de partij tegen Jenkins hierdoor een formaliteit zou zijn, maar dat bleek echter niet zo te zijn.

Onze landgenoot begon namelijk goed aan de wedstrijd, maar Jenkins gooide nóg beter. De eerste set pakte de Brit dan ook met 3-0. The Bull, die vorig jaar nog tot de halve finale reikte, had een extreem hoog gemiddelde en raakte vrijwel alle dubbels. Dit resulteerde uiteindelijk een 3-1 zege in de tweede leg.


Co Stompé verliest van Terry Jenkins (archief) (Foto: Pro Shots)

Stompé leek zich steeds minder goed op zijn gemak te voelen, waar Jenkins hoge finishes bleef uitgooien. De Amsterdammer kreeg overigens wel een paar kansjes, maar miste deze te vaak om het zijn tegenstander echt moeilijk te maken.

Ook in de derde set ging het crescendo voor Jenkins en pakte deze na een 126-uitgooi met 3-1. De vierde set ging verrassend naar Stompé, die daarmee liet zien zich niet zomaar af te willen laten slachten. De Nederlander zegevierde met 3-2, maar dit bleek uitstel van executie te zijn.

Stompé kwam in de vijfde set nog wel op een 2-1 voorsprong, mede door het gezakte niveau van Jenkins. Toch gaf de Amsterdammers deze voorsprong uiteindelijk weg, waardoor de Brit uiteindelijk met 4-1 won.