Pastoor: "Het rendement was veel te laag"

Alex Pastoor kijkt terug op een teleurstellende eerste seizoenshelft met N.E.C. Nijmegen. De trainer sloot 2011 af met een zege op VVV-Venlo.

N.E.C. Nijmegen heeft daardoor wat meer ademruimte richting de degradatiezone. Daarbij kwam ook nog dat de Nijmegenaren in de KNVB beker afrekende met Achilles '29. "Dat waren twee wedstrijden die we moesten winnen", zei Pastoor tegen Voetbal International. "Daarmee hebben we onszelf beloond."

"Iets dat we in de eerste seizoenshelft te vaak hebben nagelaten", aldus de coach van N.E.C. Nijmegen. "Dat is veel te vaak voorgekomen en dat zorgt voor de gemengde gevoelens. Tegen De Graafschap, NAC Breda, ADO Den Haag en Vitesse waren we vrijwel het hele duel de bovenliggende partij."

"Het rendement was veel te laag. Dat is iets waar we na de winterstop mee af willen rekenen. De ranglijst ziet er nu wat beter uit voor ons, en vanuit onze spelopvatting moet dat de komende maanden naar betere resultaten leiden", besluit Pastoor, die met N.E.C. Nijmegen op de vijftiende plek staat.