Vader ziet Neymar bij Santos blijven

Neymar vertrekt voorlopig niet bij Santos. Volgens geruchten zou de 19-jarige aanvaller een overeenkomst hebben getekend om in de toekomst naar Barcelona te verhuizen, maar volgens zijn vader zijn die nergens op gebaseerd. "Er is geen mogelijkheid om dit soort afspraken te maken", tekende persbureau Reuters op. "Het is zeker dat Neymar bij Santos zal blijven."

Santos wil volgens vader Neymar zijn sterspeler behouden om in december op het WK voor clubteams hoge ogen te gooien. Daarnaast wil de Brazliaanse grootmacht volgend jaar, als de club honderd jaar bestaat, over hem beschikken. "Santos zal er alles aan doen om Neymar te behouden, maar speculaties zullen altijd blijven", zei hij in Engeland.

Neymar staat al sinds zijn doorbraak in 2009 in de belangstelling van grote clubs. Zijn goede prestaties hebben die interesse alleen maar aangewakkerd. Het grootste talent van Brazilië scoorde 31 keer in 73 duels namens Santos. De tienvoudig Braziliaans international trof bovendien zesmaal doel voor de Goddelijke Kanaries.