Beerens: "AZ is een stap omhoog"

De 23-jarige Roy Beerens wordt vandaag bij AZ gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De aanvaller komt over van sc Heerenveen.

Beerens tekent een contract voor vier jaar bij de Alkmaarse club, die naar verluidt 1,6 miljoen euro voor de aanvaller heeft betaald. Dat meldt De Telegraaf. AZ was vanaf het begin de eerste keus van Beerens, vertelt hij tegen de krant. "Er was ook concrete belangstelling van Standard Luik, Wigan Athletic en Nottingham Forest en interesse van FC Twente als vervanger van de mogelijk vertrekkende Bryan Ruiz."

"Het elftal speelt op de helft van de tegenstander, neemt initiatief. De transfer is een stap omhoog en het spel past bij mij. Wat wil ik nog meer? Je wilt niet weten hoe blij ik ben", reageert Beerens. De aanvaller werd gisteren al gekeurd in Alkmaar. "Om twaalf uur begon de medische keuring en tegen half vier was ik al klaar. Ik ben kerngezond."

Ook het feit dat hij bij AZ herenigd wordt met trainer Gertjan Verbeek was voor de speler doorslaggevend. "Ik heb twee jaar met hem bij sc Heerenveen gewerkt en kijk daar met heel veel plezier op terug. Ik wist in Friesland in eerste instantie niet wat ik meemaakte. Hij liet ons keihard trainen, maar ik werd topfit en sterk. En dat heb ik toch nodig. Daarnaast gaf Verbeek me veel vertrouwen, waardoor ik mijn beste periode beleefde. Er was een klik. Die moet ik hebben met een trainer, maar ontbrak de laatste tijd bij Heerenveen."