Vieira stopt met voetbal

De oud-Franse international Patrick Vieira stopt op 35-jarige leeftijd met voetballen. De verdedigende middenvelder speelde het afgelopen seizoen nog voor Manchester City. Vieira had het afgelopen jaar moeite om een basisplaats te bemachtigen bij The Citizens, waardoor zijn aflopende contract niet werd verlengd. Desondanks trad hij, sinds zijn komst in januari 2010, 47 keer aan in het hemels blauwe shirt van City.

Vieira heeft een baan aangeboden gekregen bij de club uit Manchester. Hij zal de positie van football development executive bekleden. Dit houdt in dat hij onder andere verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de jeugd.

De middenvelder kan terug kijken op een geslaagde carrière en een goed gevulde prijzenkast. Zowel op clubniveau als internationaal heeft Vieira de nodige titels binnen gehaald. In zijn tijd bij Arsenal won hij drie keer de Premier League en vier keer de FA Cup. In het seizoen 2003-04 maakte Vieira onderdeel uit van de Invincibles, het Arsenal team dat een seizoen lang ongeslagen bleef. 

Na een jaar bij Juventus te hebben gespeeld ging Vieira in 2006 naar Internazionale waar hij vier keer de Serie A won. Zijn laatste prijs, en de eerste in 35 jaar voor City, kwam in 2011 toen de FA Cup werd gewonnen. 

De Senegalees, die opgroeide in Frankrijk, koos er in 1997 voor om uit te komen voor het Franse nationale elftal. Deze keuze stelde hem in staat om als onderdeel van Les Blues in 1998 de wereldbeker te veroveren en in 2000 tot Europees kampioen gekroond te worden. Vieira speelde in totaal 107 keer voor de Fransen.