Arnautovic: "Vorige week gestart met veranderen"

Marko Arnautovic heeft het voorlopig verbruid bij de Oostenrijkse bondscoach. De aanvaller werd niet geselecteerd voor de nationale ploeg.

De Oostenrijkse bondscoach Didi Constantini nam Arnautovic donderdag niet op in zijn selectie. Constantini besloot het probleemkind links te laten liggen voor EK-kwalificatieduel met Duitsland en de oefenwedstrijd tegen Letland.

Arnautovic heeft geen verklaring gekregen van zijn bondscoach. "Waarschijnlijk heeft het te maken met het voorval uit mijn laatste interland. Maar misschien komt het daarnaast doordat ik de laatste tijd niet veel heb gespeeld bij Werder Bremen."

Rond de met 2-0 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije haalde de voormalig FC Twente-speler zich de woede van velen op de hals door zich kort voor de aftrap ziek af te melden. Arnautovic had toen net te horen gekregen dat hij niet zou spelen. Hetgeen niet het eerste voorval was met de oud-speler van FC Twente.

"Ik heb mij inderdaad niet als een engel gedragen. Er is een aantal akkefietjes geweest waaraan ik schuldig was. Ik weet dat ik mijn gedrag moet veranderen, maar dat hoef ik niet iedere keer te horen", aldus de aanvaller van Werder Bremen.

"Sinds vorige week ben ik daarmee gestart. Ik wil me alleen nog maar op het voetballen concentreren, niet op het circus daarnaast. Volgend seizoen wil ik alles goed maken. Ik heb bij Werder drie doelpunten in 25 wedstrijden gemaakt. Hier wordt meer van mijn verwacht, dat doe ik zelf ook. Ik garandeer dat het volgend seizoen beter gaat."