Strandfiles blijven uit

Op de wegen naar de stranden staan zondag voor zover bekend geen files. Het weer pakt minder fraai uit dan het KNMI had voorspeld, verklaart de ANWB.

Toch zijn er zondag wel dingen om als automobilist rekening mee te houden. Zo is er vanwege Moederdag meer verkeer op de weg dan gebruikelijk. Wat nog meer invloed heeft is de bekerfinale tussen FC Twente en Ajax die in De Kuip in Rotterdam wordt gehouden.

In totaal worden ruim 34.000 supporters aangevoerd. Vanuit Amsterdam zijn rond het middaguur bijna tweehonderd bussen in konvooi naar Rotterdam vertrokken. De bussen worden begeleid door agenten. De snelweg wordt voor het konvooi afgezet. Overig verkeer moet achteraan aansluiten.

Vanuit Twente rijden ook bijna tweehonderd bussen, maar daar is geen sprake van een konvooi. Na de wedstrijd is er tussen 20.30 en 23.00 uur hinder in tegengestelde richting te verwachten.

In voorgaande jaren werd de winst van de bekerfinale groot gevierd en liepen supporters van FC Twente de snelweg op om de spelersbus te verwelkomen. Dit jaar wordt een eventuele overwinning waarschijnlijk minder uitbundig gevierd, omdat beide clubs volgende week om de landstitel strijden.