Egypte: De onrust houdt aan

Na de vreedzame protesten van de afgelopen dagen, is woensdagmiddag in Cairo de vlam in de pan geslagen. Ook woensdagavond blijft het onrustig in de omgeving van het bevrijdingsplein.

Er zijn nog steeds gevechten tussen voor- en tegenstanders van Hosni Mubarak. Ze werpen barricades op en bestoken elkaar met projectielen en molotov-cocktails. Het leger grijpt niet in en lijkt de gevechten oogluikend toe te staan.

Volgens de minister van Volksgezondheid is er een dode gevallen en zijn er 611 gewonden. Live beelden van de protesten zijn hier te bekijken.

Update 22.23 uur
Hackersgroep Anonymous steunt de anti-Mubarak demonstranten door websites van de Egyptische overheid aan te vallen. Onder andere de website van de Nationale Democratische Partij NDP is momenteel niet bereikbaar.

Update 23.16 uur
Pro-Mubarak demonstranten hebben een bus in de anti-Mubarak menigte gereden, het is niet bekend of hierbij doden of gewonden zijn gevallen. Ook staan er voertuigen in brand, verder staan beide groepen nog steeds onveranderd tegenover elkaar. Het aantal slachtoffers is bijgesteld door de minister van Volksgezondheid, er zijn 1500 gewonden en drie doden gevallen.