Vleminckx: ''Als ik niet scoor komt Derksen terug''

Björn Vleminckx is, met zijn zeventien doelpunten, topscorer en dé smaakmaker van dit Eredivisieseizoen. De Belg staat in de belangstelling van grote clubs, maar heeft in Johan Derksen een groot criticaster.

Johan Derksen was de laatste anderhalf jaar altijd behoorlijk kritisch op Vleminckx, in het RTL-programma Voetbal International. De laatste weken lijkt de voetbalanalyticus zijn mening deels te hebben herzien. Vleminckx schroefde de voorbije weken zijn doelpuntentotaal op tot zeventien.

"Goh ja, nu geeft hij toe. Maar als ik binnen vier, vijf weken niet scoor, dan komt hij vast terug met commentaar. Het is niet dat ik hem graag heb of niet graag heb. Het is gewoon een man met een eigen mening'', aldus het nuchtere commentaar van de Belg, tegenover Omroep Gelderland.

Over de interesse die er zou zijn van Tottenham Hotspur en Lazio Roma, is Vleminckx eveneens nuchter. "Ik lees het ook, maar ik ben er niet mee bezig. Als er niks concreet is, hoef ik er niks van te weten. Zolang het geruchten zijn, kan ik niet weg", aldus de spits.