Uitslagen Jupiler League speelronde 17

Afgelopen weekend werd er weer gevoetbald in de Jupiler League. Ook werden er weer een aantal wedstrijden afgelast. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Zwolle ziet concurrentie punten verliezen

FC Volendam heeft dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. De ploeg kwam op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen FC Eindhoven. De achterstand op koploper FC Zwolle groeide daardoor naar acht punten. FC Zwolle wist namelijk zelf met 2-0 te winnen van sc Cambuur. Danny Scheurs scoorde tweemaal.

Ook RKC Waalwijk liet dure punten liggen. In eigen huis trof de ploeg hekkensluiter Fortuna Sittard. Fernando Ricksen maakte zijn rentree met de Limburgers. Via Caracciolo en Gulpen liep de Limburgse formatie binnen een half uur uit naar 0-2. Op slag van rust scoorde oud-Ajacied Boerrigter de aansluitingstreffer en in de 66e minuut trok Meijers namens RKC de stand weer gelijk. Ruim tien minuten voor tijd scoorde Voorn echter de beslissende 2-3. RKC neemt na dit weekeinde de derde plaats in, tien punten achter FC Zwolle.

Helmond Sport kwam afgelopen speelronde op gelijke hoogte met RKC. De ploeg trof in eigen huis BV Veendam en kwam na elf minuten spelen dankzij een treffer van Kolder met 0-1 achter. De thuisploeg herpakte zich sterk en binnen een kwartier scoorde Haastrup namens Helmond Sport tweemaal. Twintig minuten na rust scoorde Van Leerdam de 3-1 en dit was tevens de eindstand.