Meisje uit Eelde werd verkracht

Het 12-jarig meisje uit Eelde dat een maand geleden slachtoffer werd van een zedenmisdrijf, is verkracht. Dat blijkt volgens de politie nu het onderzoek is afgerond. Een 29-jarige man uit Hoogezand, die al geruime tijd contact met haar had, zit vast als verdachte. Hij blijft zeker tot aan zijn rechtszaak in de cel.

Het meisje werd volgens de politie op 21 oktober door de man naar het bos tegenover het vliegveld in Eelde aan de Burgemeester J.G. Legroweg gelokt en daar verkracht. De man werd een week later aangehouden.

Uit het onderzoek blijkt dat ze al een paar maanden chatcontact hadden. Daarna werd er ook ge-sms't. Uiteindelijk werd onder 'misleidende omstandigheden' een afspraak gemaakt. "De man heeft een plek uitgekozen waar ze niet meer weg kon, hier is heel bewust naartoe gewerkt", zegt een woordvoerder van de politie.

Volgens de politie heeft de verdachte misbruik gemaakt van de ongelijkwaardige verhouding tussen kind en een volwassene. Hij wist op internet steeds in te spelen op de interesses en nieuwsgierigheid van het kind.

De politie benadrukt dat zoiets niet voor het eerst gebeurt. Ouders en verzorgers worden gevraagd alert te zijn bij het internetgedrag van kinderen en in te grijpen wanneer dat nodig is.