Bioware reageert op kritiek EA-medewerker

Bioware heeft gereageerd op de anonieme rant van 'EA Louse' (luis) die EA, Mythic (ontwikkelaar Warhammer Online) en Bioware met de grond gelijk maakte. De gefrustreerde medewerker riep daarnaast dat The Old Republic keihard gaat floppen, en daar was Bioware niet blij mee.

EA Louse schreef in zijn (enige) blogpost 'why warhammer failed' gefrustreerd te zijn over de manier waarop de hoge heren van EA niets anders deden dan hun eigen ideeën doordrukken en wachten op de volgende salarisstrook. Hij verwijt Bioware en EA Mythic nalatigheid en het feit dat de medewerkers daarvoor moeten opdraaien. 'The Old Republic will be one of the greatest failures in the history of MMOs from EA' - liet hij in niet mis te verstane woorden weten.

BioWare's oprichters Ray Muzyka en Greg Zeschuk waren 'teleurgesteld' en 'bedroefd' na het lezen van deze klachtwaterval. Ze verwijzen naar het winnen van een top-100 werkgever-award, en dat ze veel investeren in de werkplek. 'Het is erg belangrijk voor ons. We nemen dat serieus.' Maar ze reageren niet op geruchten van anonieme 'slecht-geïnformeerde' mensen. 'Als het anoniem is, dan is er geen bewijs. Dan kan je alles roepen.'

Zeschuk en Muzyka waren het over eens dat The Old Republic 'een grote gok' is, maar wel 'de juiste voor EA en BioWare. The Old Republic heeft alles wat een goede MMO moet hebben. Verkenning, gevechten, costumization en vooruitgang.'

Opvallend is dat BioWare constant refereert naar 'de werkplek'. EA Louse had kritiek op het management en de manier waarop men omging met de normale medewerker. Het probleem is jammer genoeg schering en inslag.