Kolles: "Vooruitgang bij HRT zichtbaar"

Teambaas Colin Kolles ziet progressie bij Hispania Racing. De Spaanse renstal werd voorafgaand aan het Formule 1-seizoen ternauwernood gered en het slaagde Kolles om in Bahrein twee auto's op de grid te krijgen, waarna er gewerkt is aan de betrouwbaarheid.

"De start was moeilijk, maar sindsdien hebben we geprobeerd het team wat meer te stabiliseren en op een wat 'normalere' wijze te werken. Positief is bovendien dat we op alle vlakken vooruitgang boeken," zei Kolles.

Het probleem voor HRT is echter dat de F110 niet de bolide is die het team verwacht had en de samenwerking met chassisbouwer Dallara is dan ook voortijdig beëindigd. "Daardoor hebben we de ontwikkeling van de auto nu in eigen hand. We hebben een eigen ontwikkelingsprogramma en gaan de auto op een zo pragmatisch mogelijke manier verbeteren. Over hoe we het volgend jaar gaan doen, maken we binnenkort meer bekend."

Ondanks alle problemen lijkt HRT dichter bij de andere nieuwkomers te komen. Zo racete Karun Chandhok tegen Jarno Trulli in Monaco en kon de renstal ook in Turkije langer dan voorheen meekomen met Lotus en Virgin. In Montreal en in Valencia verwacht Kolles wederom een dergelijke prestatie. "Onze auto past goed bij die circuits. We verwachten het daar net zo goed te doen als in Istanbul, misschien zelfs beter. Het moet ons lukken dichterbij te komen."