Ontwikkelaar: Alpha Protocol had geannuleerd moeten worden

Een anonieme medewerker van Obsidian Entertainment heeft op internet verkondigd dat Alpha Protocol door Sega geannuleerd had moeten worden. Als reactie onder de recensie op de website Joystiq schreef de vermeende medewerker onder de naam 'tired dev' zijn frustraties over spionage-actie-rpg van zich af.

"Ik heb aan deze game gewerkt en ben daar bepaald niet trots op. We krijgen belabberde recensies en dat is volkomen terecht. De Executive Producer van de game, Chris Parker, vindt zichzelf de beste designer ooit. Hij heeft allerlei stomme ideeën bedacht die perse in de game moesten zitten. We probeerden hem wijs te maken dat het zo niet werkte, maar hij wilde niet luisteren."

De anonieme medewerker geeft naast zijn direct leidinggevende ook uitgever Sega de schuld. "Sega speelt een grote rol in het mislukken van Alpha Protocol. Ze stelden steeds nieuwe eisen aan de game (die macht hebben ze) waardoor we zaken niet goed konden uitwerken. De productie was een ramp. Deze game had twee jaar geleden geannuleerd moeten worden."

Ontwikkelaar: 'Alpha Protocol' had geannuleerd moeten worden
Ontwikkelaar: Alpha Protocol had geannuleerd moeten worden (Foto: Novum)