Redknapp manager van het jaar in Engeland

Harry Redknapp is verkozen tot manager van het jaar in Engeland. De trainer dankt de uitverkiezing grotendeels aan de vierde plaats in de Premier League, die hij afdwong met zijn club Tottenham Hotspur.

Manchester City werd woensdagavond met miniem verschil verslagen (1-0), waardoor Tottenham zeker is van plaats vier en een Champions League-ticket. Redknapp is de tweede manager die de prijs krijgt zonder dat hij landskampioen werd.

George Burley eindigde in het seizoen 2001/02 als vijfde met Ipswich Town, maar werd toch gekozen als trainer van het jaar. Voor Redknapp geldt nu hetzelfde. De coach volgt Sir Alex Ferguson op, die vorig jaar met Manchester United kampioen werd en de prijs in de wacht sleepte.

"Ik ben erg gelukkig met de prijs, maar we hebben het met een team gedaan", aldus Redknapp op de officiële website van The Spurs. "Kevin (Bond), Joe (Jordan), Clive (Allen), Tony (Parks), Tim (Sherwood), Les (Ferdinand) en de rest van de technische en medische staf verdienen net zoveel eer. Ik ben slechts onderdeel van een team en de spelers hebben het uiteindelijk gedaan."