Overvallers gooien zwangere vrouw uit raam

Twee woningovervallers hebben begin dit jaar in de Bijlmer een zwangere vrouw van een hoog uit het raam gegooid. Een man in de woning was zelf uit het raam gesprongen en brak daarbij zijn rug. De vrouw overleefde de val en heeft inmiddels een gezonde dochter. Ze heeft nog wel veel pijn, zegt een politiewoordvoerder maandag.

De politie heeft het nieuws over de overval in Amsterdam Zuidoost op 11 januari nog niet eerder naar buiten gebracht, maar roept nu de hulp in van getuigen, omdat het onderzoek niet opschiet. Er is nog niemand aangehouden.

De overval vond plaats in een woning aan de Kloekhorststraat. De man en de zes maanden zwangere vrouw lagen te slapen toen de inbrekers de woning binnenkwamen. Toen de overvallers de slaapkamer binnenkwamen, sprong de man direct het raam uit.

De inbrekers gooiden de nog half slapende vrouw achter hem aan. Ze gingen er met een kleine buit vandoor. Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak. Ook het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland buigt zich over de brute overval.