Maassen: "Gesink deed goede zaken in Tirreno"

Robert Gesink heeft volgens zijn ploegleider Frans Maassen in de Tirreno-Adriatico goede zaken gedaan. De Nederlander finishte gisteren als zesde en steeg hierdoor naar plaats vijf in het klassement. "We wisten dat dit de belangrijkste rit voor het klassement was. Gelukkig liet Robert ook zien erg goed te zijn," zei Maassen op de site van het Rabobank-team.

"Eerst was er een vlucht van elf man, die voor het klassement ongevaarlijk waren. Op de lange klim werd deze vlucht teruggepakt en streden de klassementsrenners voor het eerst tegen elkaar. Het was goed om te zien dat Robert daar al met de besten omhoog ging. Hij kwam bij de eerste negen over de top."

De slotklim was van een ander kaliber. "Die een na laatste kilometer was echt heel steil. Je zag de koplopers ook behoorlijk stilvallen. En daar was Robert vooral in het tweede deel van dit steile stuk erg sterk. De laatste kilometer was echter een stuk minder zwaar, zodat deze remonte helaas niet doorgezet kon worden. Robert heeft echter wel erg goede zaken gedaan. Dat hij drie plaatsen in het klassement wist te winnen en bovendien de leider in het jongerenklassement is, is een mooie beloning. Maar wat er maandag komt, zien we dan wel weer. We zijn in ieder geval over vandaag heel tevreden."