Van Dijk naar Adelaide United

Sergio van Dijk heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Australische voetbalclub Adelaide United FC. De aanvaller, die ook op interesse van andere Australische clubs kon rekenen, werd sinds vorige maand al door de club gehuurd van Brisbane Roar. Voor die laatste club speelde hij sinds medio 2008.

Afgelopen woensdag, in zijn eerste wedstrijd voor Adelaide tegen het Chinese Shangdong Luneng in de strijd om de Aziatische Champions League, wist Van Dijk al gelijk tot scoren te komen. In het seizoen 1999/2000 maakte Van Dijk zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Groningen. Na drie seizoenen vertrok hij naar Helmond Sport. In het seizoen 2005/2006 ging hij naar FC Emmen. In zijn eerste seizoen daar scoorde hij achttienmaal, maar daarna ging het bergafwaarts.

De aanvaller verwachtte niet dat hij lang in de City of Churches zou spelen. "In het begin dacht ik dat hier niet zou blijven voor een langere tijd. De Aziatische Champions League was de voornaamste reden, maar sinds dat ik hier ben gaat eigenlijk alles beter; Adelaide als stad, maar ook het team en ik ben blij om hier langer te verblijven", aldus Van Dijk.