Lara wil haar punten verbeteren

We vroegen het ons al af, waarom is de naam 'Tomb Raider' uit de titel van de laatst aangekondigde Lara-game? Dat is nu duidelijker geworden, want Lara is niet meer de Lara die we kennen van desbetreffende reeks.

Het spel Lara Croft and the Guardian of Light is namelijk een soort arcadespel geworden, compleet met highscores en wel. Je zult Lara alleen van een vast camerastandpunt zien, namelijk van bovenaf, dus geen close ups voor de fans meer. Wel zijn de bekende pistolen terug, Lara schiet weer met twee pistolen om haar puntenaantal te verbeteren.

In dit avontuur zal Lara op zoek moeten gaan naar de Mirror of Smoke, een spiegel waar meer mensen in geïnteresseerd zijn. Uit de spiegel is ook nog een boosaardige geest gekomen, dus Lara kan alle hulp gebruiken die er is. Die krijgt ze in de vorm van Totec, een afstammeling van de mayas, die zich gespecialiseerd heeft in speerwerpen. Het spel heeft dan ook de nodige puzzels die alleen op te lossen zijn door slim gebruik te maken van beide personages. Je kunt bijvoorbeeld Totec een speer in de muur laten werpen, zodat Lara verder kan klimmen. Je kunt beide personages zelf besturen, maar mocht iemand mee willen doen, dan kan hij de besturing van een van de twee overnemen.

Wat vind je ervan? Ben je blij dat ze eens wat anders gaan doen met Lara of had je liever een nieuwe Tomb Raider gezien?

Lara Croft and the Guardian of Light Lara Croft and the Guardian of Light

Lara Croft and the Guardian of LightLara Croft and the Guardian of Light

Lara Croft and the Guardian of LightLara Croft and the Guardian of Light