FIA en US F1 zoeken naar oplossingen

Afgelopen weekend werd bekend dat Team US F1 de FIA gevraagd heeft om de eerste vier races van het Formule 1-seizoen 2010 te mogen missen. De seizoensopener in Bahrein is door de financiële problemen bij het team niet haalbaar. Daarom probeert de FIA samen met de renstal naar oplossingen te zoeken.

Speed TV meldt dat er een aantal scenario's voor US F1 bestaan. Probleem hierbij is echter dat volgens het Concorde Agreement het team drie races mag overslaan, maar de FIA meldt dat een team alle races in het jaar moet rijden. Daarom is de eerste optie ook dat US F1 het chassis betrekt van een chassisbouwer. Campos doet dit bij Dallara, terwijl Stefan GP met het ontwerp van Toyota aan de haal gegaan is. Het ontwerpen en bouwen van een F1-bolide in drie weken tijd is echter een schieronmogelijke taak.

Een meer reële optie is dat US F1 doorgaat met het bouwen van de eigen bolide en dat het de boetes zal moeten accepteren. Een fusie met een andere renstal lijkt geen optie te zijn. Tenslotte bestaat er nog de mogelijkheid dat het Amerikaanse team zich terugtrekt uit het kampioenschap en voor 2011 wederom een poging gaat wagen.