Transformers 3 mogelijk ook in 3D

In navolging van het succes van 3D-films zal ook de derde Transformers-film waarschijnlijk in 3D uitkomen. Dat bericht het Amerikaanse vakblad Variety.

Regisseur Michael Bay en filmstudio Paramount zijn er nog niet over uit of ze de film met 3D-technologie op willen nemen, zoals bij 'Avatar' is gebeurd, of dat ze de film na afloop van de opnames willen omzetten in 3D, zoals Warner Bros dat momenteel doet met de film 'Clash of the Titans'. Eerder al bevestigde Warner dat ook de twee laatste Harry Potter-films in 3D uit zullen komen.

Er is hieromtrent nog geen knoop doorgehakt omdat de regisseur en de filmstudio er niet zeker van zijn of de premièredatum van 30 juni 2011 wel haalbaar is, als besloten wordt om de film in 3D te maken. Als het niet mogelijk lijkt om de film voor die tijd in 3D klaar te hebben, dan zal dit derde robotspektakel gewoon alleen in 2D verschijnen.

De tweede Transformers-film, 'Transformers: Revenge Of The Fallen', was vorig jaar een wereldwijd succes. In Amerika was het zelfs de één-na-grootste hit van het jaar; alleen 'Avatar' bracht nog meer op. En terwijl 'Avatar' voor negen Oscars genomineerd is, gooit 'Transformers: Revenge Of The Fallen' hoge ogen bij een heel ander soort Awards: het tweede avontuur van de Autobots is genomineerd voor zeven Razzies, de prijzen voor de Slechtste Films van het jaar.