Facebook ook naar de PS3 en meer in Firmware 3.10

Afgelopen E3 kwam Microsoft met bericht dat het mogelijk zou gaan worden om te Twitteren en Facebook te gebruiken op de Xbox 360. Deze update zou vandaag, 17 november, online moeten gaan. Sony komt vandaag nu met het nieuws dat de Facebook-integratie ook naar de Playstation 3 zal komen met de nieuwste Firmware update.

Firmware 3.10 zal verschillende nieuwe dingen bevatten waaronder de Facebook integratie. Hierbij kun je bijvoorbeeld je trophies aan je Facebook koppelen waardoor je vrienden altijd op de hoogte zijn van jouw progressie in de game. Ook zullen er kleine aanpassingen plaatsvinden aan het foto-menu in de XMB. Deze zal makkelijker te gebruiken zijn. Daarnaast zullen er verschillende dingen aangepast worden aan de friendslist. Na update 3.00 was er veel feedback van users die de nieuwe looks van de friendslist niet fijn vonden. Hier is naar geluisterd want de grote witte blokken zijn verdwenen en het is mogelijk alle vrienden een andere kleur te geven waardoor je ze makkelijk uit elkaar kunt houden.

Hoe deze drie aspecten van de update werken is te zien in onderstaande video. Wanneer de update online gaat is niet bekend.