Opa opgepakt na 'aanval' op Apache

Een Britse lichtexpert die ooit voor de Engelse koningin werkte is opgepakt nadat hij een Apache legerhelikopter heeft beschenen met zijn zaklamp. De 63-jarige Torben Merriott werd namelijk op 18 september 's nachts gewekt door twee Apaches. Drie weken later is hij opgepakt nadat hij met zijn zaklantaarn van nog geen tientje in de cockpit scheen.

De grootvader uit Stradbroke in het graafschaf Suffolk werd die nacht ruw gewekt door de twee gevechtshelikopters die naar zeggen drie meter boven zijn tuintje hingen. Om te zien wie hem kwam storen, pakte hij zijn zaklamp om een van de Apaches te identificeren. Hierop belde hij met de klachtenlijn van het Ministerie van Defensie.

In plaats van een excuusbrief, ontving de Brit drie weken later een arrestatieteam van de politie. Ze sloegen hem in de boeien omdat hij een gevechtspiloot in gevaar had gebracht door hem in zijn ogen te schijnen.

Merriott werd overgebracht naar een politiecel waar hij werd ondervraagd en negen uur werd vastgehouden. De man is hangende het onderzoek op borgtocht vrijgelaten. Zijn zaklantaarn is in beslaggenomen.