Brawn GP zeer blij met dubbele zege

Rubens Barrichello pakte op Monza de tweede overwinning van het jaar. De Braziliaan bleef zijn Brawn GP-teamgenoot Jenson Button enkele seconden voor en kwam in het klassement tot op veertien punten van de Brit.

"Monza is altijd geweldig voor mij geweest en het voelt fantastisch om hier weer te winnen," zei Barrichello. "We hebben goede beslissingen gemaakt dit weekend en het werk dat we op vrijdag verricht hebben was de sleutel tot dit succes. Ik had een geweldige start en kwam voor Heikki (Kovalainen, red.) terecht en ik had het tempo om de auto's met twee pitstops die voor ons startten te verslaan. Ik wil iedereen op de fabriek en hier bedanken en ik kijk uit naar de volgende races."

Zijn teamgenoot Button werd tweede en verstevigde hiermee de leiding in het klassement, omdat Mark Webber niet scoorde en Sebastian Vettel niet verder kwam dan plaats acht. "Ik had een goede race en het is mooi om weer op het podium te staan. De auto werkte het hele weekend goed en de balans was goed, zodat ik goede rondetijden neer kon zetten als het moest. De strategie die we op zaterdag kozen was goed voor ons en cruciaal was dat ik in de eerste ronde voor Kovalainen kwam. Lewis Hamilton was aan het pushen achter mij, maar ik was er zeker van dat ik hem kon houden. Het gaat een leuk seizoenseinde worden en wij kijken er naar uit."