Oud NEC'er Barreto kan naar Fiorentina

Middenvelder Edgar Barreto zal waarschijnlijk niet lang hoeven te treuren om de degradatie van zijn club Reggina naar de Serie B. De Uruguayaan staat in de belangstelling van Fiorentina.

Een transfer naar Fiorentina zou een flinke stap voorwaarts zijn in de carrière van de bijna 25-jarige Barreto. De club uit Florence eindigde het voorbije seizoen als vierde in de Serie A en dwong hiermee deelname aan de voorronde van de Champions League af.

"Edgar zou bijzonder gelukkig zijn met een transfer naar Florence, aangezien dat hem de kans op Champions League-voetbal biedt," vertelt zaakwaarnemer Riccardo Calleri in de Italiaanse media. "Ik denk dat voorzitter Lillo Foti ook wil instemmen met een overgang naar zo'n grote club. Ik zie dan ook geen problemen."

"Het is wachten op de volgende stap van Fiorentina," gaat Calleri verder met zijn verhaal. "Gezien zijn transferwaarde is een afkoopsom van vijf tot zeven miljoen euro juist. Maar er is nog geen sprake van een akkoord."

Barreto speelde in het verleden 3,5 seizoen voor NEC, waarna hij in 2007 de overstap naar het Italiaanse Reggina maakte. Bij de Zuid-Italianen verwierf Barreto meteen een basisplaats en kwam hij tot 68 competitiewedstrijden en vijf goals.