Boasson Hagen wint Gent-Wevelgem

De 71e editie van Gent-Wevelgem is gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen, Na 203 kilometer koersen was hij medevluchter Aleksandr Koetsjynski te snel af.

Na tien kilometer koersen was er al een verbrokkeling van het peloton als gevolg van de harde wind. Net nadat Cavendish lek had gereden, gaf Cervelo gas en ontplofte de wedstrijd. De eerste kopgroep telde 35 man maar Haussler (valpartij) en Boonen (lekke band) vielen voorin weg. Daarna achterhaalde de 80-man tellende groep-Boonen de kopgroep, met daarin Knaven (Milram), Leezer, Tankink (Rabo) en Elijzen (Silence-Lotto), tot twintig seconden maar de marge liep daarna weer snel op.

Bij de eerste passage van de Monteberg en de Kemmelberg had de kopgroep een voorsprong opgebouwd van vier minuten. Koetsjysnki sprong net voor de tweede passage van de Kemmelberg (top op 35 km van de finish) weg en kreeg even later Boasson Hagen in zijn wiel. Het duo werkte goed samen en werd dan ook niet meer achterhaald. Beste Nederlander werd Tom Leezer op een achtste plaats.

Graeme Brown moest vroegtijdig afhaken. De sprinter van Rabobank kwam ten val toen hij in de kopgroep zat en moest naar het ziekenhuis in Veurne worden gebracht met verwondingen aan zijn gezicht.

Submitter:  Bron: NOS-TT