De Lange blijft bij Volendam, Valenta vertrekt

FC Volendam gaat na dit seizoen verder met middenvelder Paul de Lange. De optie in zijn contract is gelicht. Een andere middenvelder, de Tsjech Vit Valenta, zal na dit seizoen vertrekken.

De 28-jarige De Lange kwam voor dit seizoen over van het Griekse Veria. De Beverwijker speelde tot nu toe 27 keer mee in de eredivisie en maakte vier treffers voor Volendam. Er is wel een klein voorbehoud omtrent zijn aanblijven. Mocht de club alsnog degraderen, vervalt de optie in het contract.

De 25-jarige Tsjech Valenta kwam in 2007 van Cercle Brugge naar Volendam. Dit seizoen speelde hij dertien competitieduels, waarin hij vier assists gaf. Valenta wenste niet in te gaan op de nieuwe aanbieding die Volendam hem deed en zal dus transfervrij vertrekken.

De club hoopt verder snel duidelijkheid te ontvangen van Gerry Koning, Tim Bakens en Rowin van Zaanen. Het drietal heeft een aanbieding in beraad. Daarnaast heeft Volendam interesse in Achmed Ahahaoui. De aanvaller van Go Ahead Eagles is komende zomer transfervrij en wil graag naar de eredivisie.