Vertonghen: "Er kan iets moois gebeuren"

Ajax neemt het komende zondag in de Euroborg op tegen FC Groningen. Na de uitbeurt bij NEC de tweede zware kluif na de winterstop.

"Als we deze weken goed doorkomen, kan er iets moois gebeuren aan het einde van het seizoen," spreekt centrumverdediger Jan Vertonghen uit op de clubsite van Ajax. "Groningen is ook een goed team waarmee we het altijd lastig hebben. Maar het is niet zo dat we daarvan niet kunnen winnen."

Zeker onder trainer Marco van Basten, over wie Vertonghen zeer te spreken is. "Het gaat allemaal wat pittiger, sneller en harder. Dat merk je wel. Er wordt veel gerichter getraind. De trainer weet wat hij wil. Hij werkt ergens naar toe en iedereen voelt dat hij daarvan deel uitmaakt, ook de reserves. Iedereen wil iets bereiken met het elftal en ervoor werken."

Vertonghen zelf heeft zijn plekje bemachtigd in het centrum, waardoor Thomas Vermaelen is verdrongen naar de linksback positie. "Het is misschien wel mijn positie voor de toekomst. Thomas Vermaelen is niet iemand die je er even uitspeelt. Het is even anders gelopen en dat had ik nooit durven hopen."