Robinho loopt weg bij Man City

De Braziliaanse voetballer Robinho heeft het trainingskamp van zijn club Manchester City in Tenerife verlaten, nadat bekend werd dat zijn landgenoot Kaká niet naar Engeland zou komen.

De afgelopen week werd er onderhandeld tussen Manchester City en AC Milan over een mogelijke overstap van Kaká, maar de middenvelder koos voor zijn huidige werkgever. De teleurstelling is Robinho blijkbaar teveel geworden, want de voormalig speler van Real Madrid en Santos heeft naar verluidt al een vliegtuig genomen richting zijn vaderland.

Bij de komst van de Braziliaan, afgelopen zomer, werd hem beloofd dat City zich in januari zou versterken met enkele prominente spelers. Vooralsnog is dat uitgebleven, want de Citizens haalden deze maand alleen Craig Bellamy en Wayne Bridge.

City heeft bevestigd dat de speler het trainingskamp heeft verlaten, maar wilde niet zeggen wat de precieze reden was of dat Robinho toestemming had. De ploeg van Mark Hughes is in Spanje om zich voor te bereiden op het competitieduel met Newcastle United later deze maand.