Gudde: "Ik ben niet overruled"

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, ontkent dat hij door de Raad van Commissarissen (RvC) van de club is "overruled". Gisteren werd bekend dat hoofdcoach Gertjan Verbeek, technisch directeur Peter Bosz en assistent-coach Wim Jansen per direct uit de Kuip vertrekken.

"Maar het is uiteindelijk wel een beslissing van de directie geweest om Verbeek op non-actief te stellen. Na urenlange gesprekken op woensdag konden we geen andere maaatregel nemen. Het was een zeer pijnlijke dag voor iedereen bij Feyenoord," aldus Gudde.

Gudde, die zelf nu ook zwaar onder vuur ligt, had het over "bepaalde krachten" bij Feyenoord die op het vertrek van Verbeek hadden aangestuurd. Daarmee doelde hij op de negatieve houding van de meeste spelers ten opzichte van Verbeek, maar ook op de steun die de selectie afgelopen dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Kuip bij enkele leden van de RvC plotseling ondervond. "Daardoor viel er een ander licht op de zaak en kwamen de gesprekken met Verbeek dinsdagavond al onder druk te staan. Ik zeg niet wie bij de RvC de zaak met Verbeek bij ons heeft aangekaart. Het was niet de voltallige raad, het was één lid en daar laat ik het verder bij."