Huntelaar heeft genoeg van arbitrage

Klaas-Jan Huntelaar uitte na afloop van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zijn ongenoegen over de arbitrage. Het duel eindigde uiteindelijk in een gelijkspel (2-2), nadat Feyenoord in de slotfase van de wedstrijd een strafschop van scheidsrechter Braamhaar ontving.

Huntelaar is van mening dat Braamhaar de wedstrijd heeft beïnvloed. "De arbitrage in Nederland begint me echt de keel uit te hangen," aldus de furieuze aanvaller. Hiermee refereerde de Ajacied naar de eerste helft, waarin de doorgebroken Leonardo door Timmer onderuit werd gehaald. De keeper van Feyenoord kreeg slechts geel. "Hij moest gewoon rood geven, maar dat durfde hij denk ik niet. Als uitleg zei hij, dat er nog verdedigers meeliepen. Nou, die verdedigers liepen hoogstens mee om de bal uit het net te halen, want ze hadden Leonardo nooit meer ingehaald."

Ook de strafschop, die Feyenoord na een overtreding van Emanuelson op Mols kreeg, wekte het nodige onbegrip bij Huntelaar op. "Hij geeft hem aan de ene kant wel, maar aan de andere kant niet. Suárez en ik hadden in de tweede helft ook een strafschop moeten krijgen. De scheidsrechter was gewoon niet consequent."

Huntelaar foeterde nog even verder: "Dit begint me de keel uit te hangen, er wordt niet consequent gefloten. Welke scheidsrechter ik wel goed vind? Nou, Luinge is bijvoorbeeld consequent. En Jol was dat ook. Maar die mogen allebei geen topwedstrijden meer fluiten, geloof ik. Maar goed, ik moet nog oppassen wat ik zeg. Anders krijg ik misschien nog een schorsing aan mijn broek."

Tot slot liet Huntelaar nog wel weten dat de uitslag niet alleen de schuld van arbiter Braamhaar was. "We hebben zelf ook gewoon slecht gespeeld."

Submitter:  Bron: FCUpdate