Uitslag Barcelona - Villarreal

De topper tussen FC Barcelona en Villarreal is geëindigd in een zege voor de bezoekers. In Camp Nou stapte de thuisploeg met een onverdiende eindstand van het veld: 1-2.

Barcelona moest Lionel Messi missen, maar kon met Ronaldinho, Henry en Eto'o zeker nog gevaarlijk zijn voor het doel van Diego López. De goalie hoefde echter niet te vissen in het eerste bedrijf, hetgeen zijn collega aan de overkant wel moest. Een mooie actie van Guille Franco werd abrupt afgestopt toen Víctor Valdés hem vloerde. De goalie kreeg geel, terwijl aanvoerder Marcos Senna vanaf elf meter de score opende. De Catalanen hadden tot dan toe verreweg het beste van het spel, maar konden dat niet omzetten in een treffer.

Na rust kwam er eindelijk succes voor Barça. Een goede voorzet van Andrés Iniesta op Xavi werd afgerond door laatstgenoemde. De ploeg van Frank Rijkaard kwam, ondanks dat Villarreal een stuk meer weerstand bood, meermaals dichtbij de voorsprong. Toch zou El Submarino Amarilla wederom de leiding nemen. Eguren vond Jon Dahl Tomasson vrij voor de goal, en de Deen tikte de bal koel langs Valdés. Even later knalde Ronaldinho de bal nog op de lat en scoorde Senna in blessuretijd de 1-3 die vervolgens onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel; een wijziging in de stand zou er niet meer komen.

Door het verlies staat Barcelona wederom acht punten achter op Real Madrid. Villarreal loopt drie punten uit op Atlético en kan de derde plaats bijna niet meer mislopen. Het verschil tussen Barcelona en Villarreal bedraagt nu vier punten.

FC Barcelona - Villarreal CF 1-2
31' Marcos Senna 0-1 (Pen)
67' Xavi Hernández 1-1
81' Jon Dahl Tomasson 1-2

Submitter:  Bron: FOK!sport