Uitslagen Spanje speelronde 2

In Spanje is dit weekend de tweede speelronde afgewerkt. Sevilla kwam niet actie, omdat het nog Champions League verplichtingen heeft op maandag. Hieronder vind je de uitslagen.

Valencia moest zonder de geschorsten David Villa en Joaquín naar promovendus Almería, dat vorige week nog verrassend van Deportivo won. Ook Los Ches hadden het niet makkelijk, en moesten doelpuntloos gaan rusten. Vlak daarna was het echter wel raak; Fernando Morientes versloeg doelman Cobeño. Dat Almería van plan is in La Liga te blijven bleek even later, toen Álvaro Negredo de stand weer gelijk trok. Valencia was echter wel beter, en zou uiteindelijk ook de overwinning voor zich opeisen. Emiliano Moretti was tien minuten voor tijd trefzeker, waardoor Valencia zijn eerste punten van het seizoen pakte.

FC Barcelona wist dit seizoen nog niet te scoren, maar thuis tegen Athletic Club was het al na acht minuten raak. Ronaldinho trapte een vrije trap achter keeper Gorka Iraizoz. Diezelfde doelman kwam na een half uur in botsing met Thierry Henry, en raakte geblesseerd. Tot zijn verbazing legde de arbiter de bal op de stip. Toen Gorka was opgelapt stapte Ronaldinho naar voren om zijn tweede te maken. In de tweede helft deed de club uit Bilbao via Markel Susaeta iets terug. De marge werd al snel weer twee, toen Yaya Touré de bal op de lat knalde en deze via de lijn weer in het veld zag komen. Het spel leek verder te gaan, maar tot ieders verbijstering werd de goal toegekend aan Barça, waardoor zij een terechte overwinning cadeau kregen. Beide ploegen eindigden met tien man. Márquez zag twee keer geel, terwijl Campo namens Athletic een directe rode kreeg.

Real Madrid kon twee punten uitlopen op alles en iedereen, als het won bij Villarreal. De Gele Duikboot won vorige week knap bij Valencia, en zette Real ook onder druk. De Madrilenen kwamen er echter vaak snel counterend uit, en wisten een slechte eerste helft alsnog positief af te sluiten. Wesley Sneijder passte perfect op Raúl, die met een simpel puntertje de doelman verschalkte. Na rust ging de oud-Ajacied het spel domineren. Vlak na de thee knalde Sneijder een vrije trap via de paal in het net, terwijl Ruud van Nistelrooij even later al voor de derde treffer zorgde, op aangeven van Sergio Ramos. Een kwartier voor tijd legde Guti af op Sneijder, die doelman Viera voor de tweede maal passeerde. Tien minuten voor tijd was co-regisseur Guti zelf verantwoordelijk voor de vijfde en laatste goal van de kampioen.

Verder ontsnapte Atlético Madrid aan een tweede nederlaag op rij. Thuis zorgde Mariano Pernía voor de gelijkmaker tegen Mallorca, dat lang voor stond door een goal van Dani Güiza. Real Zaragoza heeft ook slechts één punt uit twee duels. Racing kwam op bezoek en via Óscar Serrano kwam het zelfs voor. Ricardo Oliveira maakte namens Zaragoza zijn tweede van het seizoen, en stelde een punt zeker. Getafe ontsnapte tegen Recreativo de Huelva. Mario Cotelo zag rood, en Recre opende vijf minuten voor tijd via Sinama-Pongolle. De Fransman zag even later zijn tweede geel, en ook dat Getafe in de slotseconden langszij kwam door Manu del Moral.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
1/9Levante UDReal Murcia0-0
1/9Real ZaragozaReal Racing Club1-1
2/9UD AlmeríaValencia CF1-2
2/9FC BarcelonaAthletic Club de Bilbao3-1
2/9Getafe CFRecreativo de Huelva1-1
2/9Real Betis BalompiéRCD Espanyol2-2
2/9Real Valladolid CFDeportivo de La Coruña2-2
2/9Club Atlético de MadridRCD Mallorca1-1
2/9Villarreal CFReal Madrid CF0-5
afgCA OsasunaSevilla FCafg

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF26+6
2RCD Mallorca24+3
3FC Barcelona24+2
4Real Valladolid CF24+1
5Real Murcia24+1
6Sevilla FC13+3
7UD Almería23+2
8Villarreal CF23-2
9Valencia CF23-2
10Real Betis Balompié220
11Recreativo de Huelva220
12Real Racing Club220
13CA Osasuna110
14Club Atlético de Madrid21-1
15RCD Espanyol21-1
16Real Zaragoza21-1
17Athletic Club de Bilbao21-2
18Deportivo de La Coruña21-3
19Getafe CF21-3
20Levante UD21-3

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Wesley SneijderReal Madrid CF3
2Ariel IbagazaRCD Mallorca2
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza2
=RonaldinhoFC Barcelona2
=Raúl GonzálezReal Madrid CF2
=Florent Sinama-PongolleRecreativo de Huelva2
=Álvaro NegredoUD Almería2
=Luis García F.RCD Espanyol2
=Daniel GüizaRCD Mallorca2

Programma:

DatumThuisUit
16/9Athletic Club de BilbaoReal Zaragoza
16/9Deportivo de La CoruñaReal Betis Balompié
16/9RCD EspanyolGetafe CF
16/9Real Racing ClubLevante UD
16/9Real Madrid CFUD Almería
16/9Sevilla FCRecreativo de Huelva
16/9Valencia CFReal Valladolid CF
16/9RCD MallorcaVillarreal CF
16/9CA OsasunaFC Barcelona
16/9Real MurciaClub Atlético de Madrid