Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 1

Gisteren begon het seizoen 2007/08 ook in de zaterdaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen houdt FOK! deze competitie ook bij. Op zaterdagavond een uitslagenpost, op zondag blikt FOK!sport terug op de opmerkelijkste gebeurtenissen van de speelronde.

In de hoofdklasse A was er direct al een interessante ontmoeting tussen twee titelkandidaten. Rijnsburgse Boys, de regerend kampioen, ontving in eigen huis DOTO. Rijnsburgse Boys liet direct zien dat het klaar is voor de harde strijd in A, want na een lastige opening waren het halverwege twee goals binnen vijf minuten van Djuric Ascencion die Rijnsburgse Boys een mooie marge bezorgden. Uiteindelijk werd het 4-0. Het in de hoofdklasse debuterende Zwaluwen '30 / Henver uit Hoorn pakte het eerste punt in de clubhistorie. Een 0-2 achterstand tegen Katwijk werd knap omgebogen in een 2-2 gelijkspel. De opvallendste score was de 1-4 overwinning van SHO bij zelfverklaard favoriet Quick Boys. De pijlsnelle Geert Bakker was met twee goals weer eens de grote man voor de Oud-Beijerlanders.

In de hoofdklasse B speelden twee clubs voor het eerst in de hoofdklasse. Zowel Nivo Sparta (0-2 thuis tegen Hoek) als LRC Leerdam (2-1 bij Kloetinge) zal echter nog even moeten wachten op de eerste punten in de clubhistorie. Een andere promovendus, DOVO, wist door een goal van Mark Dijs de rentree in de hoofdklasse op te luisteren met een 0-1 zege bij AFC Ajax. De grootste verrassing was echter zonder twijfel de zege van Sparta Nijkerk op regerend zaterdagkampioen IJsselmeervogels. De veelvraat uit Bunschoten-Spakenburg heeft het traditioneel lastig in Nijkerk, maar dat de ploeg na één wedstrijd met lege handen zou staan hadden weinigen verwacht. Stefan Fredriksen werd de held van Nijkerk door eigenhandig met twee treffers een 0-1 achterstand om te buigen in een sensationele 2-1 overwinning.

Ook in de hoofdklasse C verloren de nieuwelingen. Staphorst verloor slechts met 1-0 bij ACV, PKC '83 moest na een spectaculair duel het hoofd buigen voor SC Genemuiden. Het werd 3-5, waarbij de Groningers tot drie keer toe een voorsprong verspeelden. Regerend kampioen in C, HHC Hardenberg, stelde met een eenvoudige 0-3 bij WHC direct weer haar kandidatuur voor de titel. Bij Excelsior '31 genoten de supporters van het aanvalsduo Dennis Sepp & Edwin Looms. Ooit maakten zij furore in het zondagvoetbal bij HSC '21. Bijna als vanzelf voorzagen Asterix & Obelix hun hernieuwde samenwerking met een goal van extra glans, zodat DOS Kampen met 3-1 werd verslagen.

Submitter:  Bron: FOK!sport