[MoD] Uitslagen dag 4

Vandaag stond de vierde dag op het programma van de Masters of Darts, een interland tussen Nederland en Engeland. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen bereikten vandaag de halve finale.

Michael van Gerwen - Mervyn King 3-2

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer tijdens de Masters of Darts een overwinning geboekt. Ditmaal was Mervyn King zijn tegenstander. De eerste set ging met een 3-1 stand naar de Nederlander door een break in de vierde leg van de eerste set. In de tweede set behield King zijn legs en wist de leg van de Nederlander te breaken waardoor hij de tweede set vrij gemakkelijk op zijn naam kon schrijven.

De derde set ging opnieuw naar de Engelsman door in de laatste leg van de derde set een 170-finish te noteren een finish die zijn tegenstander eerder deze week ook al liet noteren tegen Phil Taylor. De vierde set ging gemakkelijk naar de jonge Brabander (3-0) waardoor de tussenstand 2-2 was en er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. In deze vijfde set bleek Van Gerwen weer even sterk met zijn finishes. Zo wist hij in de tiebreak van die set een uitworp van 101 te gooien. Een leg later had hij de kans om de wedstrijd te beslissen maar hij faalde. De tweede wedstrijd dart twee legs later werd door Mighty Mike wel verzilverd: 3-2.

Raymond van Barneveld - Wayne Mardle 3-0

Raymond van Barneveld heeft zijn goede lijn doorgezet. Gisteren wist Barney nog te winnen van zijn rivaal Phil Taylor vandaag was hij Wayne Mardle de baas. van Barneveld won gemakkelijk de eerste set (3-0). De tweede set ging een stuk moeizamer voor de Hagenaar. In de beslissende vijfde leg wist Barney wel te winnen waardoor er een 2-0 tussenstand in sets op het scorebord kwam te staan

Ook in de derde set wist 'Hawaii 501' geen leg meer te winnen en dus ging Van Barneveld voor de tweede avond op rij vrij gemakkelijk als winaar van het podium. Door deze overwinning houdt Barney nog uitzicht op de halve finale. Mocht Van Barneveld de halve finale halen dan zal hij het waarschijnlijk op moeten gaan nemen tegen landgenoot Michael van Gerwen.

Roland Scholten – Peter Manley 1-3

Roland Scholten nam het op tegen de nog ongeslagen Peter Manley. Met 3-1 ging de eerste set naar de Nederland maar moest de tweede en derde set afstaan aan zijn opponent. De sterk beginnende Scholten liet het daarna liggen. Scholten mocht beginnen aan de vierde set, de eerste leg ging echter naar de Engelsman. Met Manley op 70 en Scholten op 175 had Manley de tijd om de tweede leg te pakken, met een dubbel twintig deed hij dat dan ook.

De derde leg moest Scholten winnen om nog mee te blijven doen. Scholten stond op een 121 finish maar was niet bij machte om de juiste triples te gooien. Een 142 uitgooi bracht de 0-3 legstand voor Manley. Wederom een verlies voor Scholten, 1-3 tegen Manley.

Vincent van der Voort – Collin Lloyd 0-3
Collin Lloyd had geen enkele moeite met Vincent van der Voort. Zowel de eerste als de tweede set gingen naar de Engelsman. In de 2e set liet Lloyd hoogstaand darts zien, met 125 gemiddeld per drie pijlen had de Nederlander geen kans. De eerste leg van de derde set eindelijk weer eens één voor Van der Voort. Met een dubbel zeventien bracht Lloyd de legstand weer op 1-1.

De Nederlander kreeg een goede kans op Lloyd te breken in de derde leg maar zijn 140 uitgooi liep spaak op de dubbel 10. Omdat ook Lloyd niet uitgooide kreeg Van der Voort een tweede kans die hij wel benutte. De vierde leg was voor Lloyd, Van der Voort begon de vijfde leg. Tops bracht Lloyd een 3-0 overwinning op Van der Voort. Morgen neemt Lloyd het op tegen Van Barneveld.

Jelle Klaasen - Phil Taylor 1-3

Het is Jelle Klaasen niet gelukt om Phil Taylor te verslaan tijdens de Masters of Darts. Taylor was in vier sets te sterk voor Klaasen. De eerste set van de wedstrijd ging nog naar de jonge Nederlander daarna ging het snel berg afwaarts met de Brabander. Taylor won de tweede set vrij gemakkelijk Ook de derde set ging naar de Engelsman.

De vierde set stond bol van de kansen voor Jelle Klaasen. Klaasen die tot tweemaal toe een break wist te forceren kon in zijn eigen legs niet overtuigen daardoor was er een beslissende vijfde leg noodzakelijk. De beslissende vijfde leg werd begonnen door Taylor en ook gewonnen door de Engelsman wat de wedstrijd betekende. Door het verlies van Klaasen is het nu zeker dat Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld de halve finale zullen spelen voor Nederland.

Submitter:  Bron: FOK!sport