Ayala dreigt Valencia niet te spelen

Roberto Ayala wil niet meer spelen voor Valencia. De Spaanse club wil de Argentijn niet echter niet zomaar laten gaan.

Ayala staat in de belangstelling van diverse clubs in Spanje, maar tot nu toe heeft niet één club de prijs geboden die Valencia graag wil hebben voor de verdediger. Villarreal heeft naar verluidt het hoogst geboden, maar ook hun - vooralsnog onbekende - bod is door de Spaanse topclub naar de prullenbak verwezen.

De Argentijns international dreigt nu niet meer te spelen voor de club, tenzij deze zijn wens in vervulling laat gaan. Ayala heeft inmiddels al twee trainingsdagen gemist.

"De situatie is duidelijk voor ons", vertelde Ayala's zaakwaarnemer Gustavo Mascardi. "Als Valencia hem niet laat gaan, zal hij simpelweg het hele seizoen op de bank zitten." Mascardi is duidelijk niet te spreken over het beleid van de Spaanse titelkandidaat.

"Ik ga met de directie van Valencia praten", vervolgde hij. "Ik snap niet waarom ze het bod van Villarreal hebben afgewezen. Ayala's wens is om naar Villarreal te gaan."

Er gaan ook geruchten dat Engelse clubs een oogje hebben op de Argentijn. Mascardi wist te vertellen dat als dat zo zou zijn hij enkel naar een club met status zou vertrekken. "Maar dat ligt ook allemaal aan het geld dat de club biedt."

Ayala zag eerder zijn goede vriend Pablo Aimar naar Real Zaragoza vertrekken. Valencia is nog in de race voor een plaats in de Champions League, ook al verloor het de eerste wedstrijd in de kwalificatie van SV Salzburg (1-0).