[Duinkerke] tweede Belgische zege.

Stijn Devolder is in de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke de sterkste gebleken. De leider in het klassement, Marc Streel, kon de toppers niet langer volgen en moest zijn roze trui afstaan aan Sylvain Chavanel.

De vierde rit van 186 km werd ondanks het helse regenweer direct na de start zwaar gemaakt door een ontsnapping. Het peloton zette een eind later de achtervolging in, onder leiding van de mannen van La Boulangère. Marc Streel die zich gisteren al helemaal had moeten geven, moest al snel lossen, en de strijd om de leiderstrui lag open. Wanneer het groepje gegrepen was, brak het moment van Stijn Devolder aan. Op 25 km van het einde, ontsnapte de jonge Belg van US Postal-Berry Floor samen met Geoffrey Demeyere, en niet veel later reed hij alleen verder. Na een gevaarlijke afdaling in de gietende regen greep Devolder de ritwinst, 17 seconden voor Laurent Brochard, Pierrick Fedrigo en Sylvain Chavanel, die met zijn vierde plaats de nieuwe leider wordt. Max Van Heeswijck werd weeral eerste Nederlander op een zevende stek.

Ondertussen zijn de renners bezig met de vijfde en laatste dag van de Vierdaagse. Vanmorgen is er een tijdrit van 12 km in de straten van Duinkerke en in de namiddag volgt de slotrit langs de Noord-Franse stranden over een afstand van net geen 100 km.


top tien vierde rit
1. Stijn Devolder 5u09'58"
2. Laurent Brochard 17"
3. Pierrick Fedrigo z.t.
4. Sylvain Chavanel z.t.
5. Danilo Hondo 57"
6. Nick Nuyens 1'02"
7. Max Van Heeswijk 1'04"
8. Wim Van Huffel 1'07"
9. Jurgen Van Goolen z.t.
10.Janek Tombak z.t.

top vijf klassement
1. Sylvain Chavanel 18u56'37"
2. Laurent Brochard 49"
3. Didier Rous 50"
4. Pierrick Fedrigo 51"
5. Danilo Hondo 1'31"