Tom Clancy's HAWX komt 26 februari naar Europa

Goed nieuws voor de mensen die zin hebben om vanuit hun luie stoel een gevechtsvliegtuig te besturen en vijanden vanuit de lucht te bestoken in een Tom Clancy-setting. Ubisoft heeft bekend gemaakt dat Tom Clancy's HAWX vanaf 26 februari in de Europese winkels zal liggen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Onze Amerikaanse vrienden zullen een weekje langer moeten wachten, daar zal de game op 3 maart verschijnen.

Een flink aantal maanden terug hadden we al onze eerste ervaringen met de game. Wat we er toen van vonden kun je in onze preview lezen.

HAWX neemt ons mee naar het jaar 2012, een tijd waarin meer en meer landen afhankelijk worden van private military cooperations (PMC's) voor hun militaire missies. Volgens de Reykjavik Accords mogen ze ingezet worden in elke vorm van militaire operaties, wat ze enorm veel macht geeft. Veel landen beginnen zich dan ook af te vragen of de PMC's niet te veel macht hebben. In deze wereld neem je de controle over een vliegtuig en ga je met hoge snelheid gevechten aan.