Meer info/geruchten nieuwe motion-controller PS3

Met de Wii heeft Nintendo een nieuwe markt aangeboord. Door de makkelijke controls en het plezier dat mensen beleven met de Wii-mote, pakken kleine kinderen en volwassenen eerder de controller op. Microsoft en Sony zien dat Nintendo deze nieuwe markt helemaal voor zichzelf heeft en willen daar natuurlijk een graantje van meepikken. Er zijn al zat geruchten ontstaan over een motioncontroller voor de Xbox 360 en de Playstation 3. De geruchten over deze laatste worden steeds sterker.

Volgens Gamesindustry.biz zou Sony werken aan een nieuwe controller. Deze controller zou uit twee delen bestaan die beide werken als een soort Wii-mote. Volgens de geruchten zouden er zelfs al prototypes zijn uitgestuurd naar verschillende gamedevelopers.

De sixaxis controller heeft al de mogelijkheid om beweging te detecteren en dit te gebruiken in games. Toch is dit nog niet een heel erg groot succes gebleken. Met deze nieuwe controller zou Sony zijn positie op de markt willen versterken. Sony zelf heeft nog niets gezegd over dit onderwerp maar het zou goed kunnen dat er een officiële aankondiging wordt gedaan om de E3 van dit jaar.