[Update] Info vanaf de Square-Enix Partyperspresentatie

Square-Enix houdt op dit moment een beurs, de Square-Enix Party, waar nieuwe games en beelden getoond worden voor hun toekomstige games. In dit nieuwsbericht zullen we wat korte feitjes en info plaatsen. Grote nieuwe games en beelden krijgen uiteraard ook zelf een eigen bericht in de loop van de dag.

Allereerst is er een nieuwe Wii game: Chocobo's Mysterious Dungeon. Een spin-off van de Final Fantasy serie met de Chocobo karakters in de hoofdrol.

De PSP krijgt er weer een remake bij, na FFI en II en Tactics komen ook de PSOne titels Star Ocean 1 en 2 naar de PSP:

De Nintendo DS game Final Fantasy Crystal Chronicles Ring of Fates komt in Japan op 23 augustus uit voor een prijs van 5400 yen.

Voor een next-gen console komt Star Ocean 4 er aan. Wanneer precies en voor welke console is nog niet bekend. De game is weer een samenwerking tussen Square-Enix en Tri-Ace:

The Last Remnant, een nieuwe RPG van Square-Enix, komt zoals verwacht naar zowel de PS3 als de Xbox 360. De game krijgt een gelijktijdige release in Amerika en Japan. Over een Europese release is nog niets bekend.

Update 11:40u

De perspresentatie is afgelopen. Tijdens de presentatie zijn er ook trailers en beelden getoond van The Last Remnant en FF: Crystal Chronicles voor de Wii. Beide games schijnen erg indrukwekkend te zijn.

Star Ocean 4 zal een 'high end' productie worden waardoor de Wii waarschijnlijk afvalt als platform en de game dus naar PS3 en/of Xbox 360 zal gaan.

Nieuwe trailers van FF Dissidia (PSP), IV (DS) en XIII (PS3) zullen getoond worden op de beurs zelf die 12 mei begint.