Sony wint Emmy voor de Dual-Shock, niet voor de SIXAXIS

Sony maakte maandag bekend dat de nieuwe SIXAXIS-controller voor de PS3 in de prijzen was gevallen. De SIXAXIS-controller zou een Emmy voor Technology And Engineering hebben gekregen van de National Academy Of Television Arts And Sciences (NATAS).

Maar uit navraag is gebleken dat de SIXAXIS-controller helemaal geen Emmy heeft gekregen, terwijl Sony dit wel beweerde in een persbericht. Niet de SIXAXIS, maar dat de dual-shock (van de PS2) de prijs heeft gewonnen.

"Sony won for their Dual Shock analog controller, the award is from the Video Game Technology Group. It was nominated by our internal group and considered along with the Nintendo D-Pad both of which were considered Emmy worthy for the development of the generation of controllers that followed the classic joysticks aldus een woordvoerder van NATAS.

Sony heeft dus wel een Emmy gewonnen, maar niet voor de nieuwe controller van de PlayStation 3. Waarschijnlijk was er dus sprake van een misverstand bij Sony toen ze het persbericht uitbrachten over de Emmy voor de PS3-controller.

De SIXAXIS