Actievolle screenshots Company of Heroes

Company of Heroes is de volgende RTS van Relic Entertainment. Relic heeft zich op de kaart gezet met de Homeworld-games, en de succesvolle Warhammer 40.000 game Dawn of War is ook door hen gemaakt. In CoH richt Relic zich op de Tweede Wereldoorlog. Om zich van het koren te onderscheiden, probeert Relic de actie zo realistisch mogelijk weer te geven. Het paradepaardje van deze game is dan ook de AI van je squads. Zij zullen niet als zombies lopen naar waar jij klikt en op de vijand schieten als die in range komt. Nee, zij zoeken dekking, geven suppresive fire en gebruiken "advanced squad tactics" om zich van de vijand te ontdoen.

CoH draait op de door Relic zelf gemaakte Essence Engine. Volgens Relic tovert deze "next generation graphics en physics" op je scherm. Daarnaast zorgt deze ervoor dat alles kapot kan. Een belangrijk deel van je strategie zal ook draaien om deze eigenschap.

In de game treed je in de voetsporen van Able Company. In de singleplayer campaign zul je deze volgen vanaf D-Day. Multiplayer kan ook, met 2 tot 8 personen. Company of Heroes moet in september in de winkels liggen. Tot dan kan je eens kijken op de site of op PlanetCoH.