Sega en Bandai Namco komen met Brain Training games

Na Nintendo's succes met de brain training-games kon een kloon van deze spellen natuurlijk niet uitblijven. Sega, Bandai en Namco hebben al enkele braintraining games uitgebracht, maar vandaag zijn er weer twee nieuwe games voor aangekondigd.

Sega zal Sony Computer Science Kenkyuushitsu Kenichiro Mogi Hakase Kanshuu Nou ni Kaiketsu Aha Taiken! naar de PSP brengen. Enkel het onthouden van de titel zal al de nodige training van je hersenen vergen. Deze game gebruikt drie soorten spelletjes om je hersenen te trainen; Aha Change, Aha Movie en Aha Cut. Aha Change is een soort zoek de verschillen. Aha Movie is een zoekplaatje waarin alles stilstaat maar er toch ergens iets kleins beweegt wat je moet zien te vinden, en Aha Cut neemt je mee door verschillende scenes van een drama, waarbij je moet uitzoeken wat er precies tussen de verschillende scenes is gebeurd. Hoewel de titel begint met Sony heeft dit niets met de PlayStation te maken. De hoofdonderzoeker van Sony Computer Science Research Lab, Kenichiro Mogi, let op de kwaliteit van de game, en daarom staat de naam in de titel.

Bandai Namco komt met een ander soort titel met de naam Unou no Tatsujin Ganbare Trainer. Dit spel voor de DS combineert de mini-games uit de Point Blank spellen met Namco's braintraining serie Unou no Tatsujin (Right Brain Master). Het spel bevat ruim veertig mini-games van Point Blank waarbij je de stylus nodig hebt om de doelen te raken. Je wordt beoordeeld op concentratie, reactie, accuraatheid en beoordeling. Het spel kan ook met twee spelers gespeeld worden.

Unou no Tatsujin Ganbare Trainer zal op 18 mei in Japan verschijnen. Sony Computer Science Kenkyuushitsu Kenichiro Mogi Hakase Kanshuu Nou ni Kaiketsu Aha Taiken! zal een maandje later op 22 juni verschijnen. Of deze spellen ooit de Europese winkels zullen halen is onbekend.