FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis, zondagochtend zetten we de kijkcijfers op een rij.

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Vrijdagavond is Hollandse avond op Nederland 1. Om 20:30 uur zendt de TROS het Megapiraten Festijn uit, opgenomen in Tilburg. Onder meer Jan en Monique Smit, Koos Alberts, Thomas Berge, Jannes, Peter Koelewijn en Nick & Simon komen langs. Om 21:30 uur zie je de reallife-soap van Jan Smit, ook bij de TROS.

Nederland 2
Om 21:20 uur probeert topondernemer Hennie v/d Most kansarme bedrijven van de ondergang te redden in 'Operatie Van der Most' bij Omroep MAX. Om 22:40 uur bij de NPS 'Het uur van de wolf', waarin deze week Rex Gildo centraal staat. Gildo was ooit Duitslands meest succesvolle schlagerzanger, maar overleed tien jaar geleden.

Nederland 3
Om 20:30 uur presenteert Chantal Janzen voor de AVRO 'Wie is mijn ex?', een moderne rip-off van 'Zo vader zo zoon'. Daarna is de vrijdagavond van BNN met 'Try before you die' (21:05 uur) en een bedelende Eddy Zoey in 'Nu we er toch zijn op vakantie' (21:55 uur).

RTL 4
De familiezender van RTL begint de avond met 'Hitch' om 20:30 uur, een familiefilm met Will Smith in de hoofdrol. Hij is degene die mannen leert hoe ze zich bij vrouwen in de kijker kunnen spelen, totdat hij zelf verliefd wordt. RTL verplaatst het immer falende 'Waar is Elvis?!' naar de late avond (23:00 uur), om op primetime toch meer dan 300.000 kijkers te kunnen trekken.

RTL 5
Deze film behoeft geen uitleg of toelichting: Gladiator, om 20:30 uur. Een lange ruk, want je moet tot 23:15 uur blijven zitten. Dan kun je voor het slapen nog even 'Sex education' (23:15 uur) meepikken, waarin je tips krijgt om je seksleven nog leuker, spannender en opwindender te maken.

RTL 7
Vrijdagavond is op RTL 7 voetbalavond. Om 19:55 uur zie je het liveverslag van de Jupiler League-wedstrijd De Graafschap - FC Eindhoven. Om 21:55 uur is het de beurt aan het olijke duo Genee en Derksen in 'Voetbal international'. Om 22:55 uur zie je samenvattingen van andere gespeelde Jupiler League-wedstrijden.

RTL 8
Met het hele gezin een film kijken? Dan is RTL 8 je zender vanavond. Om 20:30 uur zie je daar 'The nutcracker', waarin een meisje en haar notenkraker worden meegenomen naar haar fantasiewereld en daar de Notenkrakerprins ontmoeten. Hij beschermt ze tegen alles. Nou ja, echt alles?

SBS 6
Het is voor SBS 6 een belangrijke avond. Vanavond start namelijk een nieuwe editie van het door Gerard Joling en Nance gepresenteerde 'Popstars'. Van 20:30 uur tot 22:30 uur zien we allerhande audities van kandidaten die allemaal denken het nieuwe popidool te zijn. Om 23:50 uur voor de fantasierijke nachtbrakers de film 'Battlefield earth' (SF), over het jaar 3000 en gewelddadige buitenaardse wezens.

Net 5
Staat vanavond, net als vorige week, in het teken van de dramaseries 'Law & Order' en 'Lost'. Van beide series zijn dubbele afleveringen te zien. 'Law & Order' begint om 20:30 uur en 'Lost' om 22:20 uur.

Veronica
Vrijdagavond is bij Veronica steevast autoavond. Om 19:30 uur 'Wegmisbruikers!', waarin notoire overtreders in de kraag gevat worden. Gevolgd door 'Top Gear' om 20:30 uur. Ruim twee uur later, om 22:40 uur, zie je een dubbele aflevering van de comedyserie 'Two and a half man'.