Dr. Doom te gast bij The Daily Show

De Amerikaanse econoom en investeerder Peter Schiff (alias Dr. Doom) was na lang aandringen van zijn PR-afdeling eindelijk te gast bij het satirische tv-programma The Daily Show met presentator Jon Stewart. Schiff is wereldberoemd geworden voor zijn vroege voorspelling van de huidige financiële en economische crisis.

In het fameuze Youtube-filmpje 'Peter Schiff Was Right' werd Schiff in 2006 en 2007 nog volkomen belachelijk gemaakt door andere financiële 'experts' voor zijn pessimistische vooruitzichten.

In The Daily Show vroeg Stewart wat Schiff zag wat anderen niet zagen. Schiff: "Ik denk dat iedereen dronken was door de makkelijke kredieten van de Fed (de Amerikaanse centrale bank) en de bestedingen van de overheid. De fundamentals van de economie werden echter slechter en niet beter."

"Het beste wat kon gebeuren is falende banken en bedrijven failliet laten gaan. Teveel Amerikanen kochten teveel spullen die ze niet konden betalen. We moeten terug naar een economie van minder consumeren en meer produceren", aldus Schiff. De investeerder vreest hyperinflatie, wanneer landen als China en Japan de Amerikaanse schulden niet meer financieren.

De gewone Amerikaan zal de rekening van deze crisis betalen middels inflatie, en niet de jongens op Wall Street. Die worden volgens Schiff beschermd door de Amerikaanse overheid.

Over president Obama is Schiff dan ook nauwelijks te spreken: "Barack Obama zei dat als je naar een klif rijdt dat je van koers moet veranderen. Het enige wat Obama doet is extra gas geven. Obama had een campagne van Change, maar het enige wat we krijgen is meer van hetzelfde. Obama en Fed-voorzitter Ben Bernanke doen precies hetzelfde als wat George W. Bush en voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan deden, alleen dan nog erger."

Schiff had ook nog een nieuwtje, hij overweegt namelijk om aan de verkiezingen voor Senator mee te doen in zijn thuisstaat Connecticut. Eerder steunde Schiff al de libertarische presidentskandidaat Ron Paul.

Bekijk via de officiële website van The Daily Show het interview met Peter Schiff.