Onder zand bedolven tiener blijkt Duitser

Een 12-jarige jongen uit het Duitse Krefeld is maandag in de duinen bij Groede bedolven onder het zand toen hij in een zelf gegraven tunnel was gekropen. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar een Belgisch ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de Zeeuwse politie maandag.

De politie kreeg rond 14.50 uur een melding van het ongeluk. De jongen had in de duinen een tunnel van een paar meter diep gegraven. Toen hij erin kroop, stortte de ingang in en werd hij bedolven onder het zand. Een vriendje van het slachtoffer zag het gebeuren en rende volgens de woordvoerder naar het strand om hulp te halen.

Strandbezoekers en leden van de reddingsbrigade groeven de jongen uit en reanimeerden hem ter plekke. Hij zag blauw en is niet meer bij bewustzijn geweest, zegt de woordvoerder. Met een traumahelikopter werd hij naar een ziekenhuis in Brugge vervoerd. Hij verkeert in levensgevaar.

Het is volgens de woordvoerder het derde geval in relatief korte tijd dat een kind op het strand in gevaar komt door het spelen met zand. In Breskens raakte 3 mei eveneens een 12-jarige Duitse jongen verstikt onder een berg zand. Zijn vader kon hem echter net op tijd uitgraven. Bij een andere gebeurtenis die met zand te maken had, overleed een 8-jarig meisje in Breskens. Over deze zaak is verder niets bekend.