Verkeerschaos rond Ikea's

Zoals voorspeld is er vandaag een verkeerschaos ontstaan bij Ikea's Hengelo en Delft. In heel Nederland was het een drukte van belang bij de diverse meubelboulevards. Met behulp van het slechte paasweer besloot men massaal vertier te gaan zoeken bij de meubelboeren.

In Delft was de chaos groot. Er wordt al een hele tijd verbouwd en er zijn geen voldoende parkeerplaatsen voor handen. Hierdoor onstond er al ver voor de afslag een flinke file. Aangezien de parkeerplaatsen overvol waren moest men veel geduld hebben naar binnen te komen, Eenmaal binnen was het een drukte van belang op de wandelroute langs de kasten, bedden en banken. "Hoe natter en kouder, hoe meer mensen kiezen voor een uitje naar de meubelgigant. We zijn wat dat betreft gelijk aan een pretpark", aldus een woordvoerder van Ikea Delft. De meubelgigant verwacht in de zomer klaar te zijn met de verbouwingen.

De afrit op de A1 naar de Ikea Hengelo was vanmiddag rond drie uur helemaal afgesloten. De file naar de meubelgigant was dusdanig lang dat de wachtende auto's een gevaar vormden voor de rest van het verkeer richting Duitsland. Het is vooralsnog de enige IKEA-vestiging waar de drukte verkeersproblemen veroorzaakt. De ANWB vermoedt dat de afslag rond 18.00 uur weer vrij wordt gegeven. "Bestemmingsverkeer kan de vorige of volgende afslag nemen", raadt een zegsvrouw aan. "Dan komen ze ook waar ze moeten zijn."

Lees ook de column over meubelboulevardterreur. Verder willen we ook van je weten wat jij met pasen doet, dus stem op de poll.

 


Files bij meubelboulevards is van alle tijden.